ေတာ္ေတာ္ျကီးဖုန္တက္ေနတဲ့ စာမ်က္နွာေလးကို အလည္ျပန္လာမိတယ္… အမ်ိုးမ်ိုးေသာအေျကာင္းေတြေျကာင့္ေပါ့ အျကာျကီးပစ္ထားမိတယ္….
ရင္ထဲမွာေျပာခ်င္တာေတြမ်ားေပမယ့္ ဘယ္ကစေျပာရမွန္းသိဘူးျဖစ္ေနတယ္…..
ကဲ ဒီေန့ခ်က္တဲ့ အုန္းနို့ေခါက္ဆြဲအေျကာင္းေျပာျပမယ္……
အုန္းနို့ေခါက္ဆြဲခ်က္ျပီးေက်ာင္းကိုယူလာတယ္…..
(ကြ်န္မ ဂ်ပန္က ေက်ာင္းတစ္ေက်ာင္းမွာ ေက်ာင္းတက္ေနတယ္….)
ကြ်န္မေန့တိုင္းလာရတဲ့ သုေတသနခန္းထဲက ေကာင္ေလးတစ္ေယာက္ကအရင္အပတ္ကေျပာတယ္…. နင္တို့နိုင္ငံမွာ coconut noodle ကိုမနက္စာစားတယ္ဆို တဲ့ သူ့
monitor screen ကိုျကည့္ရင္းေျပာတယ္… သူအင္တာနက္မွာျကည့္ေနရင္း
လွမ္းေျပာတာ….
Coconut ramen ဘယ္လိုမ်ားပါလိမ့္ေနာ္တဲ့ ရာမန္ ဆိုတာ ေခါက္ဆြဲကို ဂ်ပန္လိုေခၚတာပါ… အဲဒါနဲ့ ငါခ်က္ယူလာမယ္ တစ္ေခါက္ေလာက္စားျကည့္ျကပါလား ဆိုျပီး ဒီေန့ေတာ့
ျကိုးစားျပီးခ်က္လာခဲ့တယ္……. နိုင္ငံျခားမွာေက်ာင္းတက္ရတာ
ဟင္းေတာ္ေတာ္ခ်က္စားျဖစ္လို့ျဖစ္မယ္…. လက္ရာေတြကေတာ့
အေတာ္ကိုတိုးတက္လာတယ္… ကိုယ့္ဘာသာေတာ့ ဒီလိုထင္တာပါဘဲ….
Lab က ကေလးမ်ားေတာ့ စားျပီး အရသာရွိတယ္… ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကေတာ့ အိုအိရွိ (oishii) တဲ့ ….
အုမအိ (umai) လို့ေတာ့ မေျပာျက….အုမအိဆိုတာ
သူတို့ဗန္းစကားလို ျဖစ္မယ္… အရမ္းေကာင္းတယ္ဆိုတာမ်ိုးျကရင္ေျပာသလိုပါဘဲ…..
တစ္ေယာက္ကေတာ့ သူတို့ေတြက coconut ကိုစားေလ့မရွိေတာ့ နင္က coconut ေျပာလို့သာတဲ့
ဘယ္အရသာက coconut ရဲ့ အရသာဆိုတာ သိပ္နားမလည္ဘူးတဲ့…. ျကက္သားနဲ့
ျကက္ဥေတြနဲ့ ဆိုေတာ့ ျကက္သားရာမန္လို့ေတာင္ ေခၚခ်င္ေသးတယ္တဲ့ ဟဟ….
ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္ေကြ်းမယ္လို့စိတ္ကူးထားတာ တကယ္လည္းခ်က္ျဖစ္သြားေတာ့ ေကာင္းပါတယ္…. ကြ်န္မလည္းမနက္က တစ္ပြဲ ခုနက လက္က်န္ရွင္းတာေလးနဲ့
ေသြးေလးျပီး အခုေတာ့ အိပ္ငိုက္ေနသည္…..
No comments:
Post a Comment